redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Książka Kucharska: Multicooker - przepisy

Risotto z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne, zdrowe i pełne witamin risotto z warzywami. Ciekawa propozycja dla wielbicieli dań z ryżem. Risotto przygotowane w Multicookerze. Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 50 minut. Program: fry, risotto. Porcji: 4.

Risotto z warzywami

Składniki:

Risotto z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z warzywami
1. Do misy urządzenia wlać oliwę.

2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i wybrać czas 10 minut. Nacisnąć przycisk START.

3. Do misy włożyć cebulę, paprykę, pieczarki i pomidory. Mieszać od czasu do czasu.

4. Dodać ryż, groszek, szafran oraz bulion, zamknąć pokrywę.

5. Nacisnąć przycisk MENU, ustawić program RISOTTO, a następnie nacisnąć przycisk START.

6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM. 7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.