Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią i boczkiem
Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy ryż i podsmażamy, aż będzie on perłowy, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, boczek kroimy w kostkę, W rondlu podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i podsmażamy do zeszklenia. Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Kiedy ryż jest już prawie ugotowany dodajemy do niego cukinię i całość podduszamy 3 minuty po czym dodajemy boczek. Całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy. Risotto przed podaniem posypujemy posiekaną natką.
![Risotto z cukinią i boczkiem Risotto z cukinią i boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-boczkiem-290607.jpg)
![Risotto z cukinią i boczkiem Risotto z cukinią i boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-boczkiem-290608.jpg)
![Risotto z cukinią i boczkiem Risotto z cukinią i boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-boczkiem-290609.jpg)
![Risotto z cukinią i boczkiem Risotto z cukinią i boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-cukinia-i-boczkiem-290610.jpg)