Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Risotto z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Świeżą cukinie podsmażamy na oleju z czosnkiem i pietruszka..........o takim smaku bedzie moje risotto.

Risotto z cukinią

Składniki:

Risotto z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Risotto z cukinią
Do rozgrzanego oleju dodać drobno pokrojony czosnek i pietruszke. Zanim czosnek zmieni kolor dodac, wcześniej pokrojona w kostkę cukinie. Posolić i podsmażyc przez chwilę. Dodac ryż i ciagle mieszając dobrze go rozgrzać. Dodać wodę (ma przykryc całkowicie ryż) i od czasu do czasu mieszając ugotować go aż bedzie miękki a woda będzie całkowicie wchłonięta przez ryż. Gotowe risotto posypać świeżą pietruszką.