Sposób przygotowania:
Risotto z selerem naciowym i cheddaremETAP 1:

Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany seler naciowy i całość po wymieszaniu doprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 2:

Na patelnię dosypujemy ryż, dokładnie mieszamy i po paru chwilach wlewamy wino.
W międzyczasie podgrzewamy bulion i trzymamy go na malutkim ogniu, żeby ciągle był gorący.
ETAP 3:

Kolejnym etapem jest stopniowe dolewanie bulionu. Robimy to małymi porcjami, najwygodniej za pomocą łyżki wazowej.
Czekamy aż ryż wchłonie cały płyn i dopiero dolewamy kolejną porcję. Od czasu do czasu mieszamy.
ETAP 4:

Na koniec dodajemy ser pokrojony w kostkę. Dokładnie mieszamy i gdy ser się roztopi to zdejmujemy patelnię z ognia i nakładamy risotto na talerze.