jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Rizotto z kaszy perłowej z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne danie podawać z surówką.

Rizotto z kaszy perłowej z wieprzowiną

Składniki:

Rizotto z kaszy perłowej z wieprzowiną

 

  • 1 szkl. kaszy perłowej
  • 2,5 szkl.wody
  • łyżka tłuszczu
  • 25 dag mięsa wieprzowego z łopatki
  • cebula
  • sól, pieprz, papryka,przyprawa włoska
  • łyżka rodzynek

Sposób przygotowania:

Rizotto z kaszy perłowej z wieprzowiną
Kasze perłową wsypać do osolonej wody z tłuszczem.Gotować,aż wchłonie wodę.Mięso pokroić w drobną kostkę,zrumienić na tłuszczu,dodać cebulę i przyprawy.Zalać 1 szklanką wody,zagotować.Na mięso wyłożyć kaszę, i jeszcze wszystko podgrzać.Zawinąć naczynie w papier i w koc, odstawić na kilka godzin.Przed podaniem wszystko odgrzać,a następnie wymieszać i posypać zieleniną