malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Rodzynkowiec kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto jest bardzo smaczne i ciekawe smaku. Warto takie upiec dla gości na Święta na pewno wszystkim zasmakuje.

Rodzynkowiec kakaowy

Składniki:

Rodzynkowiec kakaowy

 

  • 1 kostka masła,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szklanka mąki pszennej,
  • 3 łyżki kakao.
  • Masa:
  • 2 szklanki rodzynek,
  • 40 dag mielonego twarogu,
  • 1 serek homogenizowany,
  • polewa czekoladowa,
  • wiórki dekoracyjne.

Sposób przygotowania:

Rodzynkowiec kakaowy
Masło należy utrzeć z cukrem. Podczas ucierania dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wykładamy masę na prostokątną blachę i pieczemy 50 min. w temp. 170 stopni. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, odcedzamy. Mieszamy twaróg z serkiem i rodzynkami, wykładamy na ciasto. Polewamy polewą i dekorujemy wstawiamy do lodówki. 

Tagi:

jajko jajka