Sposób przygotowania:
Ciasto rodzynkowiec
40 dag rodzynek należy moczyć całą noc w alkoholu ( około 2 szklanki), rano odsączyć. Biszkopt : 4 jajka, 2 szklanki cukru - miksować 1 szklankę oleju, 3 szklanki mąki na przemian ze szklanką wody mineralnej (może być gazowana lub nie ) 2 łyżki proszku do pieczenia. Upiec biszkopt i przekroić. Masa budyniowa : 2,5 szklanki mleka, 4 łyzki cukru, 2 budynie czekoladowe, 1 kostka Kasi lub masła. Należy ugotować te dwa budynie czekoladowe( 2,5 szkl mleka, 4 łyżki cukru) a następnie ostudzić budyń i utrzeć z 1 kostką Kasi lub masła.Masa rodzynkowa: 1 czekolada mleczna, 1 czekolada gorzka, 1/2 kostki masła. Masło ogrzać, rozpuścić w nim obie czekolady. Dodać rodzynki i połowę alkoholu, w którym się moczyły cała noc. Ostudzić. Jedną część biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki lub borówek. Przełożyć na to 1/2 masy budyniowej. Przykryć to wszystko drugim biszkoptem, skropić resztą alkoholu. Nałożyć drugą część masy budyniowej, a na to wyłożyć masę rodzynkową. GOTOWE, smacznego :)