Sposób przygotowania:
Rodzynkowiec
Biszkopt: Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa budyniowa: Na mleku ugotować budyń, z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Po wystudzeniu utrzeć go z masłem, dodając 2-3 łyżki kakao oraz olejek rumowy do smaku. Masa czekoladowa z rodzynkami: Rodzynki moczyć w alkoholu przez 12 godzin. W garnku rozpuścić margarynę i czekoladę. Podać osączone rodzynki oraz połowę alkoholu, w którym się moczyły. Wszystko dokładnie zamieszać. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Pierwszą nasączyć alkoholem pozostałym z moczenia rodzynek, na wierzch wyłożyć połowę masy budyniowej. Położyć drugą część biszkopta, nasączyć i wyłożyć resztę masy budyniowej. Na górze rozsmarować masę rodzynkowo - czekoladową.