Sposób przygotowania:
Rogale drożdżowe z serem
Ciasto na rogale: Drożdże posypać cukrem i szczyptą soli, pozostawić aby się rozpuściło. Mleko podgrzać aby było ciepłe. Do rozpuszczonych drożdży wlać ciepłe mleko oraz dodać pozostałe składniki. Wyrobić ciasto, tak aby odstawało od ręki. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nadzienie: Ser rozkruszyć na mniejsze kawałki. Do sera dodać margarynę, cukier, cukier wanilinowy i wbić jajko. Wszystko razem zmiksować. Połączone składniki podgrzewać na ogniu, mieszać, uważać aby nie przypalić. Gdy masa zrobi się rzadko dodać do niej budyń - proszek, mieszać. Gęstniejącą serową masę odstawić na bok aby wystygła. Rogale: Gdy ciasto urośnie formować z niego rogale. Nadziewać je masą serową. Gotowe rogale układać na natłuszczonej blasze. Z pozostałych 2 jajek oddzielić żółtka od białek. Wierzch każdego rogala smarować białkiem. Rogale piec około 50 minut.