miedziana

miedziana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Rogaliki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rogaliki ulozyc na blasze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec za sie ciasto zarumieni na loty kolor podawac po ostygnieciu.

Rogaliki

Składniki:

Rogaliki

 

  • 1 kostka margaryny
  • serek wanikiowy
  • 1 szklanka maki pszennej
  • powidla

Sposób przygotowania:

Rogaliki
Margarynę roztopić i wymieszać z serkiem i maka na jednolita masę i odstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu masy z lodówki rozwałkować i kroić w kwadraciki nakładać powidła i zawijać w kopertę. Ułożyć na blasze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec za sie ciasto zarumieni na loty kolor podawać po ostygnięciu.