gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 686]

Drożdżowe rogaliki z czekoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne drożdżowe rogaliki nadziane czekoladą mleczną i białą. Idealne do szklanki mleka na podwieczorek.

Drożdżowe rogaliki z czekoladą

Składniki:

Drożdżowe rogaliki z czekoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe rogaliki z czekoladą
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejce.

Mąkę przesiewamy.

Dodajemy do mąki zaczyn drozdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.

Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.

Ciasto dzielimy na równe częsci. 

Wałkujemy i wycinamy koło ( w zalezności od tego jakie chcemy mieć rogaliki ).

Dzielimy na trójkąty.

Na kazdy trójkąt wykładamy pół kostki białej i pół kostki mlecznej czekolady.

Zwijamy w rulony, nastęnie rzegi do siebie.

Układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką.

Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego ;) 

Tagi:

rogaliki