Sposób przygotowania:
Ciastka na maślance z czekoladą i migdałamiETAP 1:
Masło roztapiamy w rondelku i gorące przelewamy do miski miksera, a następnie miksujemy z przesianym kakao. W następnej kolejności dodajemy cukier, ekstrakt wanilii oraz maślankę. Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z solą oraz sodą oczyszczoną.
ETAP 2:
Obie mleczne czekolady kroimy w drobnej wielkości kosteczkę.
ETAP 3:
Do ciasta na ciasteczka dodajemy pokrojoną czekoladę oraz migdały w płatkach. Mieszamy łyżką.
ETAP 4:
Za pomocą łyżki nakładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Mniej więcej po pół łyżki na ciastko pozostawiając odstępy.
ETAP 5:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy w nim ciastka przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy do wystudzenia na blasze lub na kratce i dopiero wtedy zdejmujemy z papieru.