lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rogaliki drożdżowe o trzech smakach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Takie pyszności można jeść codziennie .

Rogaliki drożdżowe o trzech smakach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki drożdżowe o trzech smakach

 

 

 

 

 

 

  • cukier 160 gram

 

  • cukier malinowy Royal Brand 4 łyżki

 

 

 

  • Środek rogalików:

 

  • marmolada 120 ml

 

  • jabłuszka prażone 120 ml

 

  • śliwki z kompotu z litrowego słoika

Sposób przygotowania:

Rogaliki drożdżowe o trzech smakach
1. Do miski wsypałam mąkę. 2 .Do szklanki wlałam mleko ciepłe . 3. Rozkruszyłam drożdże , dodałam je do ciepłego mleka i 1 łyżkę cukru oraz mąkę 4 łyżki. 4. Rozczyn wlałam do zagłębienia w mące. 5. Przykryłam ściereczką i zostawiłam na 30 minut. 6. Jajka wymieszałam z jogurtem greckim i dodałam do mąki i cukru , margaryny pokrojonej i zagniatam ciasto. 7 . Zostawiam do wyrośnięcia na 40 minut, pokroiłam na 4 części aby lepiej było do wałkowania. 8. Wycinam trójkąty i na każdą część ciasta kładłam co innego. 9. Zwijałam rogaliki i smarowałam żółtkiem posypałam cukrem malinowy jedne, a drugie migdałami w słupki cięte .Piekłam 20 minut w 180 stopniach.
Rogaliki drożdżowe o trzech smakach
Wyrobione ciasto pokroiłam na cztery części
Rogaliki drożdżowe o trzech smakach
Wycinam trójkąty i na każdą część ciasta kładłam co innego.
Rogaliki drożdżowe o trzech smakach
Zwijałam rogaliki i smarowałam żółtkiem
Rogaliki drożdżowe o trzech smakach
posypałam cukrem malinowy jedne, a drugie migdałami w słupki cięte .Piekłam 20 minut w 180 stopniach.