Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe o trzech smakach
1. Do miski wsypałam mąkę. 2 .Do szklanki wlałam mleko ciepłe . 3. Rozkruszyłam drożdże , dodałam je do ciepłego mleka i 1 łyżkę cukru oraz mąkę 4 łyżki. 4. Rozczyn wlałam do zagłębienia w mące. 5. Przykryłam ściereczką i zostawiłam na 30 minut. 6. Jajka wymieszałam z jogurtem greckim i dodałam do mąki i cukru , margaryny pokrojonej i zagniatam ciasto. 7 . Zostawiam do wyrośnięcia na 40 minut, pokroiłam na 4 części aby lepiej było do wałkowania. 8. Wycinam trójkąty i na każdą część ciasta kładłam co innego. 9. Zwijałam rogaliki i smarowałam żółtkiem posypałam cukrem malinowy jedne, a drugie migdałami w słupki cięte .Piekłam 20 minut w 180 stopniach.
kołczu
RENATA P.
lalunia