Sposób przygotowania:
Rogaliki Krucho-drożdżowe
Śmietankę lekko podgrzc.Drożdże rozkruszyc do miseczki połączyc ze śmietanką i cukrem wymieszac do rozpuszczenia skł, odstawic w ciepłe miejsce na 10-15 min. Przesiac mąkę dodac pokrojoną w kostkę margarynę i kroic razem z mąką lub rozgniatac palcami.Zrobic dolek wlac rozczyn i dodawac po jajku. Zarabiac nożem następnie wyrabiac rękoma. Uformowac wałek pokroic na 4-5 placków schlodzic. Na posypanej mąką stolnicy wałkowac placek na grubośc ok1,5-2 cm. Wycinamy kółko od okrągłej foremki albo od płaskiego talerza. Kroimy na krzyż i po skosie wyjdzie 8 trójkątów.Środek posmarowac białkiem na zewnątrz ułożyc trochę marmolady nie za dużo. Zwinąc rulonik i wygiąc na ksztalt rogalika. układac na wysmarowanej margaryną blaszce i posmarowac bialkiem. Piec na złoty kolor w temp 190 stopni. Po wyjęciu smarowac lukrem. Smaczne nawet na 3 dzień, jeśli zostaną:)