Sposób przygotowania:
Rogaliki maślane
Drożdże rozpuścic w letnim mleku. Mąkę wymieszac z cukrem i sola. Zrobic wygłębienie i wlac mleko z rozpuszczonymi drożdżami, dodac masło, wyrabiac. Gdy ciasto bedzie spojne, odstawiamy je na około godzinę do wyrośnięcia, po czym zagniatamy raz jeszcze i wałkujemy na cienki placek, kroimy trójkąty wielkości dłoni i zwijamy każdy od podstawy do wierzchołka. Rogaliki układamy na stolnicy na około 20 minut , do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika każdy rogalik smarujemy rozmaconym jajkiem. Piekarnik powinien byc nagrzany do temp.200stopni, pieczemy około 20 minut aż będą rumiane.
Dorota0309
Sarenka
msewka
noelia1012
zrobilam rogaliki, przepis super, wyszly swietnie tylko problem w tym ze nastepnego dnia robia sie twarde jak kamien! gdzie popelnilam blad?