aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

rogaliki nadziewane marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne rogaliki z marmoladą.

rogaliki nadziewane marmoladą

Składniki:

rogaliki nadziewane marmoladą

 

Sposób przygotowania:

rogaliki nadziewane marmoladą
Rogaliki mozemy robic z róznym nadzieniem, ja proponuje dżem wiśniowy. Zaczynamy od posiekania nożem margaryny z mąką. Następnie dodajemy jajko. Drożdżeucieramy z cukrem, aż powstanie nam płynna masa, następnie dodajemy smietanę, i stopniowo make. Ciasto ugniatamy. Dzielimy na 4 czesci i z kazder walkujemy na okrag. Dzielimy na trojkaty, smarujemy je dzemem i zwojamy by powstaly nam rogaliki. Posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach.