gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Rogaliki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Łatwe w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne rogaliki z czekoladą. Polecam do popołudniowej kawki.

Rogaliki z czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z czekoladą
Mleko podgrzewamy w małym garnuszku, aż będzie ciepłe, po czym dodajemy cukier oraz drożdże i dokładnie mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka i dodajemy margarynę, szczyptę soli oraz rozczyn drożdżowy. Wszystko razem wyrabiamy na jednolite ciasto, które odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut. Następnie porcjami ciasto rozwałkowujemy i z każdego rozwałkowanego ciasta wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy po łyżeczce czekolady i trójkąt zwijamy w rogalik. Rogaliki układamy na wysmarowanej margaryną i posypanej mąką blasze. Pieczemy ok. 20 minut. Przestudzone rogaliki można polukrować.
Rogaliki z czekoladą
Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka i dodajemy margarynę, szczyptę soli oraz rozczyn drożdżowy.
Rogaliki z czekoladą
Wszystko razem wyrabiamy na jednolite ciasto, które odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut.
Rogaliki z czekoladą
Następnie porcjami ciasto rozwałkowujemy i z każdego rozwałkowanego ciasta wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy po łyżeczce czekolady i trójkąt zwijamy w rogalik.
Rogaliki z czekoladą
Rogaliki układamy na wysmarowanej margaryną i posypanej mąką blasze.