Rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zagnieść ciasto z wszystkich podanych składników i włożyć do lodówki. Podzielić na pięć części i każdą rozwałkować na koło. Koło p

Rogaliki z marmoladą

Składniki:

Rogaliki z marmoladą

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 kostka białego sera,
  • kostka margaryny,
  • 2 żółtka,
  • zapach rumowy,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.
  • Nadzienie:
  • twarda marmolada.

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą
Zagnieść ciasto z wszystkich podanych składników i włożyć do lodówki. Podzielić na pięć części i każdą rozwałkować na koło. Koło podzielić jak pizzę na 8 części. Na środku każdego kawałka położyć łyżeczkę marmolady. Rogaliki zwijać zaczynając od szerszej strony. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Roztrzepać białko i posmarować nim rogaliki. Na koniec posypać je grubym cukrem. Piec około 40-50 min w temperaturze 150-170 stopni.