Sposób przygotowania:
Rogaliki z nadzieniem z białego maku
Do miski wsypać przesianą mąkę pszenną. Dodać do niej miękkie masło, żółtka, cukier i kwaśną śmietanę. Wyrobić na stolnicy ciasto. Następnie przełożyć je do woreczka i schłodzić ok. 2 godzin. Po tym czasie podzielić na 4 części i rozwałkować na placki. Wycinać trójkąciki, nakładać masę makową i zwijać rogaliki. Układać na blaszce i piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu polać lukrem i posypać skórką pomarańczową.
![Rogaliki z nadzieniem z białego maku Rogaliki z nadzieniem z białego maku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-z-nadzieniem-z-bialego-maku-326395.jpg)
![Rogaliki z nadzieniem z białego maku Rogaliki z nadzieniem z białego maku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-z-nadzieniem-z-bialego-maku-326396.jpg)
![Rogaliki z nadzieniem z białego maku Rogaliki z nadzieniem z białego maku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-z-nadzieniem-z-bialego-maku-326397.jpg)
marietta