Sposób przygotowania:
Rogaliki z nadzieniem czekoladowym
Na sam poczętek rozrabiamy drożdże z 6-cioma łyżkami mleka.Wszystkie składniki czyli mąkę,3 jaja,proszek do pieczenia,cukry waniliowe,masło lub margaryna ,sól i drożdże mieszamy razem wyrabiając ciasto.Następnie ciasto dzielimy nożem na 2 części .1 część wałkujemy na koło o grubości 2 mm i kroimy placka na 8 części z drugom częścią ciasta robimy to samo.z jednego placka powstanie 8 trójkątów nakładamy łyżeczką do herbaty (CZUBATĄ) czekolade ze słoika(masło czekoladowe) na brzeg ten najszerszy i zwijamy od tzw strony tyłka:) formujemy rogale ,to samo z drugim plackiem w ten sposób uzyskujemy 16 rogalików.Wykładamy blachę papierem do pieczenia lub folią,smarujemy lekko olejem i układamy 8 sztuk w odległościach ponieważ nam urosną.Po wierzchu smarujemy roztrzepanym białkiem.piec w temp 180 stopni jakieś 25 minut co jakiś czas zaglądając ja na oko piekę i zawsze wyjdą .
misia53
msewka
Czarna1993
mamqa
Agunia