Sposób przygotowania:
Rogi obfitości
Mąkę wsypać do miski, dodać ubite jajka i olej. Wszystkie składniki wymieszać, dolewając powoli mleko. Gdy ciasto będzie gładkie, dodać szczyptę soli i drobno utartą skórkę z cytryny.
Odrobinę masła roztopić na patelni. Usmażyć naleśniki na złoty kolor.
Śmietanę ubić, w trakcie ubijania dodając cukier. Owoce pokroić w kostkę. 2/3 wymieszać ze śmietaną.
Naleśniki zrolować w rożki i napełnić je śmietanowym kremem. Przybrać pozostałymi owocami, posypać cukrem.
Odrobinę masła roztopić na patelni. Usmażyć naleśniki na złoty kolor.
Śmietanę ubić, w trakcie ubijania dodając cukier. Owoce pokroić w kostkę. 2/3 wymieszać ze śmietaną.
Naleśniki zrolować w rożki i napełnić je śmietanowym kremem. Przybrać pozostałymi owocami, posypać cukrem.