malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Rolada drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naprawdę świetna przystawka, którą podajemy na zimno. Można przygotować na dzień wcześniej. Jest smaczna.

Rolada drobiowa

Składniki:

Rolada drobiowa

 

  • 2 kg piersi drobiowej,
  • 2 papryki czerwone,
  • 6 ogórków konserwowych,
  • mały pęczek posiekanego kopru,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 marchewki,
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa
Pierś mielimy, solimy, wbijamy jajka. Wyrabiamy masę, dodajemy starte na grubych oczkach marchewki, wyrabiamy podłużną roladę, wkładamy w folię aluminiową i pieczemy 40 min w temp. 170 stopni. Paprykę kroimy razem z ogórkiem w drobną kostkę, mieszamy z koprem oraz majonezem. Roladę wyjmujemy studzimy, wykładamy farsz warzywny.