Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z dodatkami
Kurczaka opłukać zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wyluzować z kości.Lekko otłuc młotkiem do mięsa.Natrzeć przyprawami całość. Pieczarki i cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Marchewkę starkować na tarce o dużych oczkach.Zasmażyć na rozgrzanej oliwie na patelni.Dodać przeciśnięty ząbek czosnku.Wszystko wymieszać z mięsem drobiowym.Cały farsz wyłożyć i rozsmarować na płacie mięsnym z kurczaka.Ułożyć morele i śliwki kalifornijskie.Zwinąć w rulon.Obwiązać sznurkiem do mięsa.Skropić oliwą z oliwek i posypać słodką papryką.Wsadzić roladę do worka do pieczenia.Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.60-70 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu worek zdjąć z rolady.