Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Rolada drobiowa z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszna rolada drobiowa z dodatkami

Rolada drobiowa z dodatkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada drobiowa z dodatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa z dodatkami
Kurczaka opłukać zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wyluzować z kości.Lekko otłuc młotkiem do mięsa.Natrzeć przyprawami całość. Pieczarki i cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Marchewkę starkować na tarce o dużych oczkach.Zasmażyć na rozgrzanej oliwie na patelni.Dodać przeciśnięty ząbek czosnku.Wszystko wymieszać z mięsem drobiowym.Cały farsz wyłożyć i rozsmarować na płacie mięsnym z kurczaka.Ułożyć morele i śliwki kalifornijskie.Zwinąć w rulon.Obwiązać sznurkiem do mięsa.Skropić oliwą z oliwek i posypać słodką papryką.Wsadzić roladę do worka do pieczenia.Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.60-70 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu worek zdjąć z rolady.
Rolada drobiowa z dodatkami
Kurczaka dokładnie umyc i osuszyc papierowym ręcznikiem
Rolada drobiowa z dodatkami
Wyrobić farsz i rozmarować na płacie mięsnym
Rolada drobiowa z dodatkami
Na farszu ułozyć morele oraz śliwki i zwinąc w rulon