luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kolorowa rolada drobiowa

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Efektowna rolada drobiowa z marchewką i szpinakiem - w sam raz do młodych ziemniaczków!

Kolorowa rolada drobiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa rolada drobiowa

 

 

  • warstwa marchewkowa
  • 2 marchewki
  • 1 łyżeczka koncentratu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa rolada drobiowa
Udka, jedną cebulę i marchewkę ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Mięso oddzielić od kości włożyć do robota, dodać ugotowaną cebulę, zmięty czosnek, imbir, curry, sól i pieprz oraz jajko i dobrze zmielić . Masę mięsną wyłożyć na lekko natłuszczoną folię i ręką w rękawicy foliowej również zwilżoną w oliwie uformować prostokąt o wymiarach ok 35x20 Do pojemnika robota ( nie musimy go myć po mięcie) włożyć marchewkę ugorowaną w rosole i łyżeczkę koncentratu, zmielić i rozsmarować na mięsie. Na koniec do robota włożyć szpinak, jajko, zeszkloną cebulkę razem z czosnkiem, sól i pieprz do smaku i również zmielić. Rozsmarować trzecią warstwę i przy pomocy folii na której leży zwinąć roladę podkładając równocześnie folię aluminiową w którą zawiniemy roladę i włożyć do podłużnej blaszki keksówki, piec w temp 200 st ok 40 min. ostatnie 15 min piec z rozerwaną folią aluminiową i odkrytą by się przyrumieniła. Podawać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami.
Kolorowa rolada drobiowa
Etap 1
Kolorowa rolada drobiowa
Etap 2
Kolorowa rolada drobiowa
Etap 3
Kolorowa rolada drobiowa
Etap 4