Sposób przygotowania:
Kolorowa rolada drobiowa
Udka, jedną cebulę i marchewkę ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Mięso oddzielić od kości włożyć do robota, dodać ugotowaną cebulę, zmięty czosnek, imbir, curry, sól i pieprz oraz jajko i dobrze zmielić . Masę mięsną wyłożyć na lekko natłuszczoną folię i ręką w rękawicy foliowej również zwilżoną w oliwie uformować prostokąt o wymiarach ok 35x20 Do pojemnika robota ( nie musimy go myć po mięcie) włożyć marchewkę ugorowaną w rosole i łyżeczkę koncentratu, zmielić i rozsmarować na mięsie. Na koniec do robota włożyć szpinak, jajko, zeszkloną cebulkę razem z czosnkiem, sól i pieprz do smaku i również zmielić. Rozsmarować trzecią warstwę i przy pomocy folii na której leży zwinąć roladę podkładając równocześnie folię aluminiową w którą zawiniemy roladę i włożyć do podłużnej blaszki keksówki, piec w temp 200 st ok 40 min. ostatnie 15 min piec z rozerwaną folią aluminiową i odkrytą by się przyrumieniła. Podawać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami.
Lady Marmolada
booboo
haniakson
cherry
MIUCCIA
MIUCCIA
Przepraszam, indyk, nie kurczak ;)
jovi
evita0007