Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa do obiadu
Pierś na ciąć delikatnie żeby nie rozciąć. Rozbić najszerzej jak się da (ale żeby nie rozbić na wylot). Przyprawić przyprawą do kurczaka. Obłożyć pokrojoną papryką, ogórkiem i masełkiem. ostrożnie zrolować i zakleić boki żeby nic nie uciekało. Gotową roladę przygotowujemy w panierkę co nie jest łatwe. Ja robię to na blacie i w garnku. najpierw nacieram mąką , później w garnku obtaczam w jajku.
Delikatnie przekładam na blat wysypany już bułką tartą i panieruję. Smażę dość długo na wolnym ogniu z każdej strony. Rolada jest dość duża więc wymaga trochę czasu na smażenie.Na koniec roladę kroję na kawałki i podaję do ziemniaczków i zestawu surówek jeśli kupujecie mięso w marketach nie liczcie na efekt, jeśli możecie to kupcie kurczak u gospodarza. Mięso jest bardziej zwarte i większe a rolada ta tego właśnie wymaga. No chyba że macie swój chów. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Delikatnie przekładam na blat wysypany już bułką tartą i panieruję. Smażę dość długo na wolnym ogniu z każdej strony. Rolada jest dość duża więc wymaga trochę czasu na smażenie.Na koniec roladę kroję na kawałki i podaję do ziemniaczków i zestawu surówek jeśli kupujecie mięso w marketach nie liczcie na efekt, jeśli możecie to kupcie kurczak u gospodarza. Mięso jest bardziej zwarte i większe a rolada ta tego właśnie wymaga. No chyba że macie swój chów. Pozdrawiam i życzę smacznego.
2milutka
DEMI