Sposób przygotowania:
Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskimPrzygotowanie mięsa

Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowanie kapusty

Liście kapusty parzymy gorącą wodą i rozkładamy obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie.
układanie farszu

Na środku kapusty wzdłuż układamy połowę mięsa.
przygotowanie sera oraz marchwi

Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z marchewką. Układamy warstwę na mięsie.
Zawijanie w roladę

Przykrywamy pozostałym mięsem i zawijamy liście kapusty na górę, przykrywając mięso tak żeby wyszła nam rolada.
owijanie w folię aluminiową

Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C .
polewanie sosem

Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym sosem meksykańskim
Gotowe.