Sposób przygotowania:
Karkówka po diabelskuPrzygotowanie miesa

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małe plastry, lekko rozbijamy. Doprawiamy przyprawą do karkówki oraz solą. Panierujemy w mące i smażymy z obu stron an rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
Przygotowanie warzyw

2. Cebule obieramy drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz w małe paseczki papryki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Kiedy warzywa są już miękkie wykładamy na mięso.
Przygotowanie sosu

3. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem ze sobą w misce i polewamy warzywa.
4. Zapiekamy 50 minut w 180°C
ETAP 4:

5. Gotowe.
6. Smacznego.