Sposób przygotowania:
Moje gołąbki z kapusty włoskiej na andrzejki
Z kapusty wycinamy głąba. Następnie wkładamy do gorącej wody i gotujemy kilka minut pamiętając aby kapusta była cała zakryta wodą. Po ugotowaniu liście kapusty ściągamy rozdzielając je. Po wyjęciu i rozdzieleniu ścinamy grubsze nerwy.
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy.
Obraną cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy obrane, pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości i studzimy.
Mięso łączymy z ugotowany ryżem, pieczarkami z cebulką, jajkiem i przyprawami. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Na liście nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Gołąbki układamy w większym garnku z niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem około 20 - 30 minut.
Po tym czasie gołąbki wyjąc i ułożyć na blaszkach, włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec do miękkości około 30 minut aby gołąbki sie zrumieniły i przypiekły.
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy.
Obraną cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy obrane, pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości i studzimy.
Mięso łączymy z ugotowany ryżem, pieczarkami z cebulką, jajkiem i przyprawami. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Na liście nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Gołąbki układamy w większym garnku z niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem około 20 - 30 minut.
Po tym czasie gołąbki wyjąc i ułożyć na blaszkach, włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec do miękkości około 30 minut aby gołąbki sie zrumieniły i przypiekły.
gusia1000