Sposób przygotowania:
Rolada jabłkowa z migdałami
Białka ubić. Dodawać żółtka i cukier, dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać.
Ciasto piec na blasze 30 min w temp. 160-180 stopni.
Obrane jabłka pokroić w plastry, dusić w garnku z cukrem
i margaryną. Gdy się rozgotują wymieszać je ze skórką otartą z pomarańczy oraz migdałami
Placek wyłożyć na ściereczkę razem z nią zwinąć Gdy ostygnie, rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć. Posypać cukrem pudrer i migdałami
Ciasto piec na blasze 30 min w temp. 160-180 stopni.
Obrane jabłka pokroić w plastry, dusić w garnku z cukrem
i margaryną. Gdy się rozgotują wymieszać je ze skórką otartą z pomarańczy oraz migdałami
Placek wyłożyć na ściereczkę razem z nią zwinąć Gdy ostygnie, rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć. Posypać cukrem pudrer i migdałami