ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Rolada jabłkowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna rolada z jabłkami !!

Rolada jabłkowa z migdałami

Składniki:

Rolada jabłkowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Rolada jabłkowa z migdałami
Białka ubić. Dodawać żółtka i cukier, dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać.
Ciasto piec na blasze 30 min w temp. 160-180 stopni.
Obrane jabłka pokroić w plastry, dusić w garnku z cukrem
i margaryną. Gdy się rozgotują wymieszać je ze skórką otartą z pomarańczy oraz migdałami
Placek wyłożyć na ściereczkę razem z nią zwinąć Gdy ostygnie, rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć. Posypać cukrem pudrer i migdałami