kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Rolada kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Rolada kokosowa pyszne pyszne.

Rolada kokosowa

Składniki:

Rolada kokosowa

 

  • herbatniki 10 paczek
  • cukier 1/2 szkl
  • woda 1 szkl
  • kakao 50 g
  • masło 1/4 kostki
  • masa kokosowa
  • wiórki kokosowe 200 g
  • mleko 1/2 szkl
  • masło 1/2 kostki
  • cukier 1/2 szkl

Sposób przygotowania:

Rolada kokosowa
Wodę z cukrem i masłem zagotować, przestudzić i dodać zmielone herbatniki. Wymieszać. Rozwałkować i przełożyć na folię albuminową. Na ciasto rozłożyć masę, zwinąć (bez folii, w którą zawijamy dopiero gotową roladę). masa kokosowa: Mleko zagotować z cukrem i tłuszczem, dodać kokos i ew. trochę spirytusu. Wymieszać.