Sposób przygotowania:
Rolada kokosowa z herbatników
Ciasto czekoladowe: w maszynce do mięsa zemleć herbatniki. Dodać cukier, cukier waniliowy, kakao. Do masy wlać trochę wody (ciasto powinno być gęste).Wszystko dokładnie wymieszać.
Masa kokosowa: miękkie masło utrzeć na puch, dodać cukier puder, a następnie wlać sok z cytryny i wsypać wiórki kokosowe. Masę dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki.
Na grubej folii lub pergaminie z ciasta uformować prostokąt. Na cieście rozsmarować masę kokosową. Delikatnie unosząc folię lub papier ciasto zwinąć w roladę.
Roladę kokosową wstawić do lodówki. Podawać najlepiej następnego dnia.
Masa kokosowa: miękkie masło utrzeć na puch, dodać cukier puder, a następnie wlać sok z cytryny i wsypać wiórki kokosowe. Masę dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki.
Na grubej folii lub pergaminie z ciasta uformować prostokąt. Na cieście rozsmarować masę kokosową. Delikatnie unosząc folię lub papier ciasto zwinąć w roladę.
Roladę kokosową wstawić do lodówki. Podawać najlepiej następnego dnia.