Sposób przygotowania:
Rolada kolorowa z kurczakaETAP 1:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Następnie układamy w formie podłużnej, tak żeby przykryć dno, brzegi formy oraz żeby zwisały nam kawałki mięsa, którym później zakryjemy wierzch rolady.
ETAP 2:
3. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu połowę przekładamy do miski, resztę odstawiamy brokuł na bok, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz serek meksykański i dokładnie mieszamy.
ETAP 3:
4. Z papryczek usuwamy nasienie, nie kroimy na pół tylko ścinamy zieloną część i tak usuwamy nasiona żeby powstał nam podłużny otwór.
5. Papryczki nadziewamy warzywnym farszem i układamy wzdłuż na mięsie.
ETAP 4:
6. Następnie układamy 3 plastry żółtego sera i ugotowane mini marchewki.
ETAP 5:
7. Następną warstwą jest pozostały brokuł i ponownie przykrywamy 3 plasterkami sera.
ETAP 6:
8. Na koniec przykrywamy zwisającym z formy mięsem i pieczemy 40 minut pod przykryciem w 180 °C
ETAP 7:
9. Po upieczeniu kroimy i podajemy.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.