alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Rolada na biszkopcie szpinakowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i kolorowa roladka do chleba

Rolada na biszkopcie  szpinakowym  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada na biszkopcie szpinakowym

 

  • Biszkopt szpinakowy
  • szpinak mrożony rozdrobniony 250 g
  • jajka 2 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • sól,pieprz do smaku
  • Farsz
  • masło 100 g
  • serek topiony śmietankowy 1 szt (100 g)
  • jajko 1 szt
  • ogórek konserwowy 2 szt
  • kukurydza konserwowa z puszki 3 łyżki
  • groszek konserwowy z puszki 3 łyżki
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rolada na biszkopcie szpinakowym
Rolada na biszkopcie szpinakowym z kukurydzą i groszkiemSzpinak rozmrozić i dusić na patelni do odparowania nadmiaru wody.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyłożyć na sitko lekko przestudzić.Przełożyć do naczynia dodać żółtka ,wymieszać i pozostawić do całkowitego wystudzenia..Ubić na sztywno białka ,dodawać porcjami do zimnego szpinaku delikatnie mieszając.Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 min w 160 st.Po wyjęciu zwinąć w roladę i pozostawić do wystudzenia. Farsz; masło utrzeć dodać serek topiony i dokładnie wymieszać.Dodać ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko,kukurydzę ,groszek i pokrojony w kostkę ogórek.Całość wymieszać ,doprawić do smaku i rozłożyć na biszkopcie szpinakowym i ponownie zwinąć w roladę.Włożyć do lodówki do schłodzenia.Blacha 24*30 cm
Rolada na biszkopcie  szpinakowym
Mase wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Rolada na biszkopcie  szpinakowym
Po upieczeniu zwiną biszkopt w roladę i ostudzić
Rolada na biszkopcie  szpinakowym
Farsz wymieszać do doprawić do smaku solą i pieprzem
Rolada na biszkopcie  szpinakowym
Rozwinąć biszkopt