Sposób przygotowania:
Rolada na biszkopcie szpinakowym
Rolada na biszkopcie szpinakowym z kukurydzą i groszkiemSzpinak rozmrozić i dusić na patelni do odparowania nadmiaru wody.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyłożyć na sitko lekko przestudzić.Przełożyć do naczynia dodać żółtka ,wymieszać i pozostawić do całkowitego wystudzenia..Ubić na sztywno białka ,dodawać porcjami do zimnego szpinaku delikatnie mieszając.Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 min w 160 st.Po wyjęciu zwinąć w roladę i pozostawić do wystudzenia. Farsz; masło utrzeć dodać serek topiony i dokładnie wymieszać.Dodać ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko,kukurydzę ,groszek i pokrojony w kostkę ogórek.Całość wymieszać ,doprawić do smaku i rozłożyć na biszkopcie szpinakowym i ponownie zwinąć w roladę.Włożyć do lodówki do schłodzenia.Blacha 24*30 cm
edytaha
marietta
alaaa
zewa