lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Owocowe ciacho z galaretką typowo letnie borówki i porzeczki główne składniki lata.

Rolada owocowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada owocowa

 

  • Biszkopt:

 

  • 3 jaj

 

  • 4 łyżki mąki tortowej

 

 

  • 100 cukru

 

 

  • 3 galaretki gruszkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada owocowa
Galaretki gruszkowe zalewamy litrem wody i rozpuszczamy a potem stygnie. Miksujemy jaja z cukrem dodajemy rozpuszczona łyżkę margaryny i mąki obydwie przesiane. Zmiksowane ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy na papierze 15 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy biszkopt wycinamy wymiarowo do formy od babki .Biszkopt zwijamy w ściereczkę aby nam się nie złamał . Biszkopt wkładamy do formy od babki . wkładamy do środka borówki i porzeczki. Zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamy do lodówki na 4 godzinki. Kiedy za szybko wlejesz galaretkę wsiąknie ci w biszkopt i będzie mokry potem ale też jadalny .
Rolada owocowa
Wstawiamy do lodówki na 4 godzinki i zajadamy