Sposób przygotowania:
Rolada piegus.
Białka jajek ubić na sztywno,a żółtka utrzeć z cukrem.Połączyć masy ze sobą,zmieszać z mąką.Rozsmarować na blasze przykrytej pergaminem i piec 8 min.w temp.200 st.C.Przenieść na ściereczkę
oprószoną mąką.Ostudzić.Ugotować budyń z mlekiem i cukrem.Do
masy wsypać mak.Mieszając,ostudzić,masło utrzeć na puch,dodając po łyżce budyniu.Z biszkoptu delikatnie usunąć papier.Na cieście rozsmarować krem.Wzdłuż dłuższego boku układać równo truskawki.Zrolować i schłodzić.
oprószoną mąką.Ostudzić.Ugotować budyń z mlekiem i cukrem.Do
masy wsypać mak.Mieszając,ostudzić,masło utrzeć na puch,dodając po łyżce budyniu.Z biszkoptu delikatnie usunąć papier.Na cieście rozsmarować krem.Wzdłuż dłuższego boku układać równo truskawki.Zrolować i schłodzić.