Sposób przygotowania:
Rolada pomarańczowa
Gotową roladę zwijamy w wilgotną ściereczkę i odkładamy do całkowitego przestygnięcia.Rozpuszczamy galaretkę w gorącej wodzie i odstawiamy na bok.Pomarańczę obieramy dokładnie i usuwamy błonki,oraz pestki,tak by pozostał sam miąższ.Zimną śmietankę ubijamy na wysokich obrotach z cukrem,dodajemy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę mieszamy dodajemy pomarańczę.Tężejącą masę wykładamy na ciasto ponownie zwijamy w kształt rolady na papierze do pieczenia.Lekko dociskając zabezpieczamy boki rolady,aby nadmiar masy nie uciekł papierem i wkładamy do lodówki.Po ok.2 godzinach wyjmujemy i dekorujemy w/g własnej inwencji twórczej,gdy polewa i dekoracje są zimne,roladą możemy poczęstować gości. Smacznego.
Jojo
iwi69
Sarenka