Ginewra

Ginewra

Szef Kuchni
[Przepisów: 20]

Rolada serowa z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladę można podawać na ciepło do obiadu. Dobra jest też po wystygnięciu do kanapek zamiast wędliny. Robi się ją w miarę szybko, a smakuje znakomicie :) Polecam.

Rolada serowa z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada serowa z mięsem mielonym

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada serowa z mięsem mielonym
1.Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez i 5 jajek. Wszystko dokładnie wymieszać. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, lekko natłuścić olejem. Wylać na papier masę serową. Rozprowadzić w miarę równomiernie po całej blaszce. Wstawić do piekarnika 200 stopni na około 15-20 min. Piec, aż masa przybierze lekko złotego koloru. 2. Mięso mielone wymieszać z 2 jajkami Przyprawić sola i pieprzem. Dodać trochę bułki tartej, W zależności od mięsa. Ja wolę sama zmielić mięso niż kupować gotowe.3. Gdy masa serowa będzie upieczona wyciągnąć z piekarnika. Lekko przestudzić. Na jeszcze ciepłą rozprowadzić mięso mielone. Zwinąć jak roladą. Ja zawsze przekrajam na pół zapieczony ser i robię dwie mniejsze rolady. Owinąć folią aluminiową i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 30 min 200 stopni.
Rolada serowa z mięsem mielonym
W misce mieszamy majonez, jajka i starty ser żółty.
Rolada serowa z mięsem mielonym
Wyciągamy z piekarnika upieczoną masę serową .
Rolada serowa z mięsem mielonym
Na upieczoną jeszcze ciepłą masę serową wykładamy mięso mielone.
Rolada serowa z mięsem mielonym
Rolady zwijamy w folie aluminiową i ponownie wkładamy do piekarnika.