Sposób przygotowania:
Pulpeciki ziemniaczane z szynką i serem
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków – przekładamy do miski. Dodajemy do nich starty na tarce o dużych oczkach ser i pokrojoną w drobną kostkę szynkę.
Szczypiorek drobno kroimy dodajemy do miski, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną chilli.
Wszystko starannie wyrabiamy (najlepiej ręką ). Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z wyrobionej masy formujemy pulpeciki. Każdy pulpecik obtaczamy najpierw w mące, później w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Tak przygotowane pulpeciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor tj. po 2-4 minuty z każdej strony. Usmażone pulpeciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniki papierowym.
Pulpeciki serwujemy z ulubionym sosem u nas słodkim sosem chilli, smacznego ; )
Szczypiorek drobno kroimy dodajemy do miski, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną chilli.
Wszystko starannie wyrabiamy (najlepiej ręką ). Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z wyrobionej masy formujemy pulpeciki. Każdy pulpecik obtaczamy najpierw w mące, później w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Tak przygotowane pulpeciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor tj. po 2-4 minuty z każdej strony. Usmażone pulpeciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniki papierowym.
Pulpeciki serwujemy z ulubionym sosem u nas słodkim sosem chilli, smacznego ; )