Sposób przygotowania:
rolada serowa z pieczarkami
Ser (najlepiej pokawałkowany) włożyć do woreczka i szczelnie zawiązać (żeby nie dostała się woda) . Woreczek włożyć do garnka z wodą (ma swobodnie pływać) i podgrzewać aż ser się roztopi .
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć , doprawić solą , pieprzem i vegetą (według uznania) .
Na stolnicy lub blacie rozłożyć folię aluminiową , wyłożyć stopiony ser i rozwałkować . Na ser wyłożyć pieczarki i zwinąć roladę . Ściśle owinąć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki .
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć , doprawić solą , pieprzem i vegetą (według uznania) .
Na stolnicy lub blacie rozłożyć folię aluminiową , wyłożyć stopiony ser i rozwałkować . Na ser wyłożyć pieczarki i zwinąć roladę . Ściśle owinąć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki .
wedith1