bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

rolada serowa z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

żółty ser w innej wersji.......

rolada serowa z pieczarkami

Składniki:

rolada serowa z pieczarkami

 

  • 1/2 kg żółtego sera (ja użyłam edamskiego)
  • 1/2 kg pieczarek
  • sól , pieprz , vegeta

Sposób przygotowania:

rolada serowa z pieczarkami
Ser (najlepiej pokawałkowany) włożyć do woreczka i szczelnie zawiązać (żeby nie dostała się woda) . Woreczek włożyć do garnka z wodą (ma swobodnie pływać) i podgrzewać aż ser się roztopi .
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć , doprawić solą , pieprzem i vegetą (według uznania) .
Na stolnicy lub blacie rozłożyć folię aluminiową , wyłożyć stopiony ser i rozwałkować . Na ser wyłożyć pieczarki i zwinąć roladę . Ściśle owinąć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki .

Tagi:

sery ser rolada