Sposób przygotowania:
Rolada truskawkowa 6
Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier oraz żółtka i dalej ubijać aż uzyskamy sztywną masę.Do masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką.Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st na około 15min.Po upieczeniu gorący biszkopt papierem do dołu przełożyć do formy keksówki.Ostudzić.
Masa galaretkowa: połowę truskawek zmiksować,resztę zostawić w całości. Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody,odłożyć do lekkiego stężenia.Dodać zmiksowane truskawki i ponownie odłożyć do lekkiego stężenia.Tężejącą masę wylać do środka biszkoptu przekładając całymi truskawkami.Ponownie odkładamy do całkowitego stężenia.Podajemy udekorowane owocami i oprószone cukrem pudrem.
Blacha na biszkopt 34*25 cm Forma keksówka 30*12 cm.
Masa galaretkowa: połowę truskawek zmiksować,resztę zostawić w całości. Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody,odłożyć do lekkiego stężenia.Dodać zmiksowane truskawki i ponownie odłożyć do lekkiego stężenia.Tężejącą masę wylać do środka biszkoptu przekładając całymi truskawkami.Ponownie odkładamy do całkowitego stężenia.Podajemy udekorowane owocami i oprószone cukrem pudrem.
Blacha na biszkopt 34*25 cm Forma keksówka 30*12 cm.
edytaha
2milutka
Elficzna
Cukiereczek13
monikaT83
A Twoja Aluniu wygląda zjawiskowo:))
edytaha
http://forum.gotujmy.pl/przepisy-wyprobowane-i-polecane,watek,255882h80.html
:D
alaaa
Ale miło,jak ktoś zrobi i się uda.Zawsze jest taki mały niepokój czy wszystkim się uda.Znam to z swojego doświadczenia że nie zawsze wychodzi.
edytaha
Ja też to znam z doświadczenia. A roladkę zrobię jeszcze nie raz, pewnie będę modyfikować przepis, ale inspiracją zawsze będzie Twoje ciacho :)