Sposób przygotowania:
Rolada wafel
Margarynę, cukier, śmietanę i kakao wymieszać, zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Herbatniki połamać na drobne kawałki i dodać do masy. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Gdy masa kakaowa wystygnie dodać do niej rodzynki, orzechy, czekoladę i tężejącą galaretkę.
Wafle nawilżyć (przekładając je wilgotnymi ścierkami kuchennymi). Wilgotne wafle ułożyć na ścierkach, tak aby lekko na siebie nachodziły, nałożyć masę i zwinąć jak roladę.
Herbatniki połamać na drobne kawałki i dodać do masy. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Gdy masa kakaowa wystygnie dodać do niej rodzynki, orzechy, czekoladę i tężejącą galaretkę.
Wafle nawilżyć (przekładając je wilgotnymi ścierkami kuchennymi). Wilgotne wafle ułożyć na ścierkach, tak aby lekko na siebie nachodziły, nałożyć masę i zwinąć jak roladę.