Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe z pesto oraz suszonymi pomidorami
Mięso wieprzowe ( od szynki ) pociąć na rolady, rozbić tłuczkiem, posolić, lekko oprószyć pieprzem, posmarować Pesto na bazie suszonych pomidorów w ziołach z pestkami dyni.
Następnie z jednego boku pookładać suszone pomidory. Całość ciasno zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną.
Rolady włoży do brytfanki na rozgrzany olej.
Smażyć do miekkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia, a w razie konieczności podlać ciepłą wodą.
Gotowe rolady pokroić pod skosem na grubsze plastry.
Podając polać sosem.
Następnie z jednego boku pookładać suszone pomidory. Całość ciasno zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną.
Rolady włoży do brytfanki na rozgrzany olej.
Smażyć do miekkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia, a w razie konieczności podlać ciepłą wodą.
Gotowe rolady pokroić pod skosem na grubsze plastry.
Podając polać sosem.
gusia1000