Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowa XXL
Kawałek mięsa opłukałam i osuszyłam ręcznikami papierowymi. Bardzo ostrym nożem rozcięłam na większy płat tak jakbym chciała go rozwinąć. Posypujemy przyprawami i smarujemy musztarda oraz ketchupem. Układamy na mięsie pokrojony w plasterki ogórek, pieczarki, cebulę. Paprykę oraz kiełbasę kroimy w paseczki i układamy na reszcie farszu. Całość zawijamy i związujemy nitką. Mięso można posypać nie wielką ilością przypraw. Margarynę topimy w brytfance i wkładamy naszą roladę. Pieczemy z każdej strony, Dolewamy ok 0,5 l zimnej przegotowanej wody i dusimy ok 60 minut obracając mięso co jakiś czas. Sos: ok 3 łyżki mąki tortowej niewielka ilość wody Roladę wyjmujemy, ściągamy nici a wywar przelewamy przez sitko. Mąkę mieszamy z wodą i wlewamy do gotującego się wywaru ciągle mieszając aż do zgęstnienia. Zamiast mąki można też dodać sos w proszku. Smacznego