Sposób przygotowania:
Pikantna rolada wieprzowa Eli
Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,rozkroić na prostokątny płat i lekko rozbić tłuczkiem.4 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Na płacie mięsa rozsmarować sos chilli,rozłożyć czosnek,zwinąć roladę i włożyć do lodówki na 2 godziny.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić na mniejsze kawałki.Obrać jedną cebulę i też pokroić.Kiełbasę i cebulę zmielić w maszynce.Fasolkę umyć,osuszyć i odciąć końcówki.Masę doprawić pieprzem.Mięso wyjąć z lodówki i rozwinąć.Na płacie mięsa rozsmarować masę kiełbasianą (zostawiająć 3 cm wolnego mięsa od dłuższego brzegu),rozłożyć fasolkę szparagową i ściśle zwinąć roladę,zaczynając od dłuższago brzegu z farszem.Roladę ciasno obwiązać nicią kuchenną.Drugą cebilę posiekać,pozostałe ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron na rumieno.Do mięsa dodać cebulę czosnek,kostkę mięsną,pozostałe,musztardę,przyprawy i smażyć razem przez 5 minut.Roladę podlać wodą i dusić do miękkości-około 60 minut.Gotową roladę wyjąć z sosu,lekko przestudzić i zdjąć nici.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu,dodać soser i zagotować.Roladę pokroić w grubsze plastry.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!
evita0007
Dorota0309
mali.na