Rolada z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

to ciasto sprawdza się w każdej sytuacji

Rolada z bitą śmietaną

Składniki:

Rolada z bitą śmietaną

 

  • Składniki:
  • 5 łyżek mąki
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • marmolada do przełożenia
  • 1 szklanka śmietanki kremowej

Sposób przygotowania:

Rolada z bitą śmietaną
Przygotowanie:
Przygotować oraz upiec ciasto wg przepisu "rolada z konfiturami".
Upieczone,gorące ciasto wyłożyć z formy na posypaną cukrem stolnicę,posmarować marmoladą,zwinąć w rulon i szczelnie zawinąć w ściereczkę (aby nie wystygło). Podawać polane uprzednio śmietanką ubitą z cukrem.