Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Rolada z chleba tostowego z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Świetnie smakuje i fajnie się prezentuje.

Rolada z chleba tostowego z warzywami

Składniki:

Rolada z chleba tostowego z warzywami

 

  • 1/2paczki pieczywa tostowego,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 1 marchewka,
  • 20dag.wędliny w plasterkach,
  • 1/2szkl.kwaśnej śmietany,
  • 1/2kostki masła,
  • sól,pieprz
  • Do dekoracji;
  • twarożek,
  • mak

Sposób przygotowania:

Rolada z chleba tostowego z warzywami
Marchewkę obrać i ugotować,ostudzić i z ogórkami konserwowymi pokroić w kostkę.Masło utrzeć i wymieszać z pokrojonymi warzywami,przyprawić farsz solą i pieprzem.Kromki pieczywa tostowego okroić ze skórek i rozłożyć w prostokąt na folii spożywczej,posmarować pieczywo śmietaną,przykryć folią i lekko rozwałkować,zdjąć folię i rozłożyć na pieczywie plastry wędliny,następnie posmarować je przygotowanym farszem i zrolować.Owinąć roladę ciasno folią i włożyć na ok.1godz.do lodówki,po wyjęciu usunąć folię,posmarować roladę twarożkiem i posypać suchym makiem.