Sposób przygotowania:
Rolada z galaretką
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno, a następnie dodać cukier. Ubijać do puszystości. Następnie dodać żółtka i wmieszać je na najmniejszych obrotach. Później dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wmieszać łyżką. Wylać ciasto na brytfannę, upiec biszkopta przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąć i ciepły zwinąć w rulonik w wilgotnej ścierce. ZROBIĆ GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ: Rozpuścić galaretkę w 1,5 szklanki mleka. Przelać do płaskiego naczynia i odczekać do stężenia. Później pociąć na grube paski. MASA: 400 ml mleka zagotować, w 100 ml rozpuścić jajko, mąki i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować wlać rozpuszczone składniki i mieszać do zagotowania. Gdy się zagotuje wmieszać galaretki cytrynowe. Odstawić do ostudzenia. Gdy wystudzi się utrzeć z margaryną. Dodać kieliszek spirytusu. DALEJ: Biszkopta rozwinąć ze ściereczki, położyć na niego przygotowaną masę, wyłożyć pociętą w paski galaretkę i znowu zwinąć w rulon. Odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie, ubić śmietanę 36 procentową i dodać do niej śmietankę fix. Wyłożyć na roladę. Posypać pociętymi migdałami i polać roztopioną czekoladą. Smacznego.