Sposób przygotowania:
Rolada z jagodami (borówkami)
Ubijamy pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor. Gorący biszkopt zdejmujemy z blachy i zawijamy w ściereczkę (z zimnego biszkoptu nie zwiniemy rolady!) . Serek wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę ubić z śmietan-fixem i połączyć delikatnie z serkiem. Zimny biszkopt rozwinąć, zdjąć papier (jeżeli potrzeba nasączyć biszkopt wodą z cukrem waniliowym) i nałożyć krem do środka(1/3 kremu zostawiamy do dekoracji rolady), rozłożyć na kremie jagody(borówki). Bliżej środka rolady nakładamy więcej kremu. Zwinąć biszkopt w roladę. Ozdabiamy pozostałym kremem. SMACZNEGO! UWAGA: Biszkopt należy zwinąć górą do środka.
luna
marietta