Sposób przygotowania:
Rolada z karkówkiMięso:
Karkówkę nacinamy w dwóch miejscach, rozkładamy i rozbijamy na jak najcieńszy płat. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron, a z jednej smarujemy sosem warzywnym.
Nadzienie:
Na sos nakładamy przyprawione solą i pieprzem mięso mielone, kawałki pieczarek i posiekaną natkę pietruszki. Zostawiamy ok 3cm pasek na całej długości szerszego boku.
Pieczenie:
Mięso zwijamy na kształt rolady, obwiązujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 170st C piekarnika i pieczemy ok 2 godziny.
Jeśli chcemy pokroić mięso w cienkie plastry musimy zostawić na ok 2 godziny aż przestygnie. Inaczej mięso będzie się kruszyło.
Magdalena88
rzelkazag
Magdaleno w takim układzie poproszę o zdjęcie gotowej potrawy, z przyjemnością wrzucę do galerii czytelników na swoim blogu :)