Sposób przygotowania:
Rolada z karkówki i kapusty kiszonej
Karkówkę rozbić na jak najcieńsze plastry. Pieczarki obrac, pokroić na plasterki i na duzym ogniu do zarumienienia. Kapustę odcisnąć z zalewy, można wypłukać jeśli jest za kwaśna, poszatkować i dodać do pieczarek. Na patelnie dolać olej, zmniejszyć ogien. Całość doprawić solą i pieprzem i podsmażyć. Kapustę odłożyć do wystygnięcia. Na plastry karkówki nakładać po dużej porcji farszu z kapusty, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułozyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałeczki i podsmażyć na patelni z drobno posiekanym czosnkiem. Gotowe roladki podawać z kaszą, okraszone pomidorami z czosnkiem.
![Rolada z karkówki i kapusty kiszonej Rolada z karkówki i kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-z-karkowki-i-kapusty-kiszonej-168109.jpg)
![Rolada z karkówki i kapusty kiszonej Rolada z karkówki i kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-z-karkowki-i-kapusty-kiszonej-168110.jpg)
![Rolada z karkówki i kapusty kiszonej Rolada z karkówki i kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-z-karkowki-i-kapusty-kiszonej-168111.jpg)
![Rolada z karkówki i kapusty kiszonej Rolada z karkówki i kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-z-karkowki-i-kapusty-kiszonej-168112.jpg)